Aromatyczne, tradycyjne danie Kuchni Polskiej. Niestety, jagnięcina u nas wciąż nie potrafi zaskarbić sobie zwolenników i kulinarnych miłośników ... a szkoda, bo walory smakowe warte są kuchennego "zachodu" :).
Przede wszystkim baraninie trzeba poświęcić sporo czasu bo mięso wymaga odowiedniego przygotowania. Żeby mięso dojrzało należy je długo bejcować w zaprawach i aromatycznych przyprawach, które spowodują skruszenie mięsa i zlikwidują jego specyficzny aromat ... Ci, którzy spróbowali dobrze przyrządzonej jagnięciny i baraniny wiedzą, że jest to naprawdę pyszne mięso. Odważ się i Ty! Zapraszamy serdecznie.
Już niedługo w ofercie naszej restauracji znajdzie się jagnię z rożna pieczone w całości. Będzie możliwość wcześniejszego zamówienia jagnięciny, co zagwarantuje Państwu świeżość i soczystość potrawy. Pieczone jagnię polecamy zwłaszcza dla grup ok. 10 - 12 osobowych. Taka forma przygotowania i podania potrawy cieszy się ogromną popularnością m.in.: na spotkaniach firmowych, uroczystościach rodzinnych lub stanowi dopełnienie wyśmienitej atmosfery spotkań z przyjaciółmi.
Pyszna i świeża jagnięcina w cenie 750 zł.
Życzymy smacznego.